Besök hos NWT Direkt

Ytterligare en vecka har passerat och det betyder nytt inlägg här på bloggen. Den här veckan fortsätter vi på inslagen bana från inlägget förra veckan. I fredags var nämligen vi traineer på besök hos NWT Direkt. Vi tänkte därför att det kan vara roligt att berätta om hur det gick till i veckans inlägg!

För det första kan vi ju säga att det inte blev en lång resa för att ta oss fram då NWT Direkt huserar i byggnaden bredvid 😊 Väl framme togs vi emot av Henrik Gustavsson som är affärsområdeschef för distribution. Henrik var vänlig att ta emot oss, samt arrangera en presentation och en guidad tur av organisationen och lokalerna.

De nylanserade webshopparna som utvecklats i samverkan med NWT Media skapar utrymme för lokala producenter och handlare att sälja sina produkter. Ett utmärkt sätt att komplettera de redan lokalt förankrade rutterna med flera paket på samma sträcka. Inte minst ur miljösynpunkt där det pågår ett kontinuerligt arbete inom organisationen.

Det märktes tydligt att kunden och kundvärde står i fokus för att knyta an till ytterligare ett inlägg här i bloggen. Att möta kunden på ett personligt vis och på ett sätt eller annat lösa kundens önskemål i den form det kräver. Ett konkret exempel på det här är de utsändningar som sker i samarbete med EarlyBird, som levererar paket till kunder på de tider som passar bäst – för kunden. Kanske passar det bäst tillsammans med morgontidningen i brevlådan, eller kanske passar det bättre på kvällen ända fram till dörren! Det kändes väldigt unikt att besitta den förmågan och att som effekt kunna erbjuda det som tjänst.

Den nuvarande packsalen

Tyvärr fick vi inte uppleva full aktivitet i lokalerna eftersom bearbetningen av sändningar sker nattetid. Det hade varit väldigt intressant att se arbetet in action för ärligt talat var det svårt att visualisera sig den mängd leveranser som faktiskt bearbetas på (för ett otränat öga) en så pass liten yta. Som ett led av den ökade volymen leveranser pågår det just nu därför en utbyggnad med en ny packsal som skall komplettera den redan befintliga. Vi fick en förhandsvisning och fångade lite bilder på bygget 😀

Vi tackar återigen Henrik för besöket och på återseende nästa vecka med ett nytt inlägg!