Svåra tider kräver smart marknadsföring

Det är mycket som händer nu. Vi vet. Coronaviruset skakar om vår värld och det är många som känner sig oroliga och står inför stora utmaningar. Samtidigt som samhället begränsas och människor isolerar sig skapas nya beteenden och möjligheter. Det är viktigt att fortsätta kommunicera i svåra tider och att synas i trovärdiga medier kan vara helt avgörande.

Vi ser inställda flyg, stängda restauranger och barer. Evenemang som ställs in eller skjuts upp. Fysisk handel byts i stor utsträckning ut mot e-handel. Men med nya beteenden skapas också nya möjligheter. För att behålla sina kunder och ha dem kvar även när denna kris är över, kan det som företagare nu vara bra att tänka efter hur den rådande situationen ser ut och hur man kan anpassa sin verksamhet och kommunikation efter det.

När samhället begränsas och människor spenderar mer tid i hemmet för det med sig att mer media konsumeras. Dels för underhållningssyfte, men främst för att när samhället vänds upp och ner, är det viktigare än någonsin att få tillgång till faktabaserad journalistik för att veta vad som händer i världen. Sådana här kriser gör att antalet besökare på våra sajter leder till historiska siffror. NWT Medias 16 tidningar arbetar dagligen med att rapportera uppgifter som är sanna och relevanta. De strävar efter att vara på plats där det händer och trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår journalistik.

I en värld och en situation där fake news och konspirationsteorier cirkulerar flitigt är det viktigt att vara källkritisk till information man tar del av. Det är också betydelsefullt som annonsör att synas i en trovärdig miljö. Om man som företag vill fortsätta vinna marknadsandelar är det av stor vikt att fortsätta kommunicera även i kriser. Ju snabbare du anpassar dig till det förändrade läget desto större chans är det att du överlever på längre sikt.

Känns det svårt att veta hur man ska anpassa sig? Vi har våra duktiga medierådgivare som gärna hjälper dig. Att få hjälp av en expert att anpassa sin kommunikation kan vara av stort värde för alla organisationer och företag. Med våra medierådgivare och våra kraftfulla kanaler ser vi till att du får ut det allra bästa av din marknadsföring, även i kriser.

Det är givetvis lätt att se situationen som råder som ett mörker som lägger sig över samhället och företagen. Men försök att se det som en möjlighet att stärka dina relation till kunden och att det går att ta nya eller flera marknadsandelar. Fortsätt att annonsera, men bemöt kunden i den situation den befinner sig i just nu. Bra kommunikation, med fokus på varumärket och vad du kan erbjuda, som träffar rätt hos målgruppens beteende idag kan även föda ett nytt behov i framtiden. Glöm inte det. Att våga i osäkra tider kan göra att man vinner mycket i längden.

Vi hjälper dig att nå ut i dessa tider!