Om oss

Vår berättelse

Vår berättelse handlar om det lokala. Om den lokala journalistiken och den lokala affären. Runt om i Värmland, Dalsland och Skaraborg.

När andra i vår bransch har centraliserat eller till och med lagt ner titlar har vi behållit och utvecklat våra varumärken. Vi har vårdat det lokala utgivarskapet, den lokala journalistiken och den lokala närvaron.

Vi vet att vi spelar en viktig roll i våra orter och för demokratin. Vi är kittet som bidrar till stabila samhällen, informerade medborgare och ett starkt näringsliv.

Nu är utmaningen att ta våra lokala varumärken in i framtiden.

Det är viktigt att vi lyckas. För att kommande generationer också ska få tillgång till lokal kvalitetsjournalistik och för att våra samhällen ska fortsätta att utvecklas och stå starka.

Om NWT Media

NWT Media är ett av Sveriges ledande mediehus som genom 18 lokala varumärken levererar lokal journalistik via sajter, appar och printprodukter. Utöver den lokala journalistiken hjälper NWT Media företag med medierådgivning, strategi och produktion av annonser, filmer och kampanjer. Läs mer om våra tjänster här. Som en av de första mediehusen i Sverige levererar NWT Media också bredband.

Mediebranschen är under snabb och stor utveckling där vi dagligen arbetar för att möta konsumenternas förändrade beteenden och konsumtionsmönster. Vi jobbar för att säkerställa att den lokala journalistiken fortsatt står i centrum och att den digitala produktionen och distributionen kommer till användaren när, var och hur personen helst önskar. För att lyckas med detta vidareutvecklar vi löpande våra digitala produkter och tjänster, både redaktionella och kommersiella. Detta brinner vi helhjärtat för!

Vi är ett mediehus som erbjuder lokal journalistik samt flera olika tjänster inom marknadsföring

Koncernen

NWT Media AB ingår i koncernen NWT Gruppen AB, där även NWT Distribution AB, NWT Fastigheter AB, Postiljohan Lokalpost i Karlstad AB ingår. Koncernen startade under 2019 upp distribution av morgontidningen i egen regi från det egna dotterbolaget NWT Distribution AB.

Ägare och stiftelse

NWT grundades 1836 och ägs av familjerna Staffan Ander, Lars Ander och Victoria Svanberg samt av Ann-Marie och Gustav Anders stiftelse för mediaforskning.

  • Genom Anne-Marie och Gustaf Anders Stiftelse för mediaforskning bidrar NWT Media till att främja vetenskaplig undervisning och forskning inom mediaområdet. Stiftelsen värnar om en fri press och ett fritt meningsutbyte. Här kan du läsa mer om stiftelsens arbete. NWT Media har bland annat ett nära samarbete med Karlstads Universitet, Högskolan i Skövde och Handelshögskolan i Riga.

Delägare

  • Koncernen är även delägare i mediehus i Norge, Schibsted-koncernen och Polaris Media.
  • I april 2019 startades bolaget PNV Media AB tillsammans med Västerbottens-Kurirens Media AB och det norska bolaget Polaris Media ASA. Som tillsammans är delägare av Stampen Media AB.