Lär känna Dennis Törnqvist Berg

Lär känna oss som jobbar på NWT Media!

Häng med bakom kulisserna! Totalt är vi 260 anställda som jobbar inom olika områden och med olika uppgifter. Här har du möjligheten att lära känna några av våra medarbetare och få en insyn på hur det är att jobba på NWT Media. Idag säger vi:

Hej Dennis Törnqvist Berg!

Du jobbar som junior UX/UI designer här på NWT Media.

Vad gjorde du innan du började jobba hos oss?

Innan jag började jobba som junior UX/UI designer på NWT Media så var det fullt fokus på studier. Jag har nyligen tagit en kandidatexamen i medier- och kommunikationsvetenskap med inriktning på visuell kommunikation. Innan det så studerade jag även filmproduktion och jobbade i lite mindre projekt. Jag har alltid haft ett stort intresse för att visuellt skapande i flera olika områden kan man säga.

Nu när du har landat lite i din roll, vad innebär ditt jobb?

Jag jobbar med att optimera användarupplevelsen i NWT Medias digitala produkter. Det innebär bland annat att jag undersöker hur människor interagerar med våra sajter och appar. Det är även mitt jobb att designa hur gränssnittet i dessa lösningar kommer se ut som användarna sedan kan interagera med. Användarupplevelsen sträcker sig över flera delar av varumärket. Vilket betyder att jag även får samarbetar nära med andra avdelningar i vissa projekt, så som marknadsavdelningen.

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

Oj, den kan variera från dag till dag! Det beror helt på vilka projekt som är igång. Till exempel kan vara att ta fram ett förslag på en design som ska optimera en viss del av användarupplevelsen på sajten. Då blir min första uppgift att undersöka användarnas perspektiv och skissa på lösningar. Oftast börjar jag skissa analogt med papper och penna. Sedan går jag vidare i Adobes verktygslåda av program när jag ska skapa en tydligare skiss/prototyp. Dessa dagar kan såklart varieras med dagar av möten och planering.

Vad ser du mest fram emot i din roll som junior UX/UI designer?

Det finns många spännande projekt som jag ser fram emot. Rent generellt ser jag fram emot att få växa i min roll som UX/UI designer i takt med fler och fler projekt som jag får ta del av. Det känns roligt att få jobba med något som jag är intresserad av och som jag hela tiden vill lära mig mer om.

Tack Dennis, din roll låter minst sagt spännande! Ska bli kul att få följa dig i din utveckling.

Men, en sista fråga: Vad finns alltid i godispåsen?

Tack själv! I godispåsen hittar man en salig blandning av allt i godishyllan som är surt, och inte så mycket annat!