NWT Media börjar sälja bredband

Snart kan våra kunder både få sina lokala nyheter och sin bredbandsuppkoppling via NWT Media. Som ett av de första mediebolagen i Sverige kommer NWT Media att kunna erbjuda internetuppkoppling i Karlstad och Skövde.

Först ut att erbjuda både lokala nyheter och bredbandslösningar var VK Media i Umeå via dotterbolaget Fiber8. Och det är därifrån som NWT Media nu hämtar konceptet.

– Internetuppkoppling är en förutsättning för att kunna ta del av vårt digitala innehåll så det kompletterar vår befintliga produktportfölj väldigt bra. Flera av våra prenumeranter väljer att läsa nyheter digitalt och då blir det självklart för oss att även kunna erbjuda bredband. Tanken är att vi ska kunna erbjuda våra läsare ett komplett digitalt paket, säger Sture Bergman, vd för NWT Media.

Den lokala marknaden

NWT Media ser flera möjligheter genom satsningen. Den skapar mervärde för de befintliga kunderna och ger också möjligheten till att nå nya kundgrupper.

Namnet blir NWT Media bredband och affärsidén är att erbjuda bredband till ett konkurrenskraftigt pris. En viktig fördel är också närheten till den lokala marknaden. Kundservice och administration kommer att finnas i Karlstad.

Befintliga prenumeranter får rabatt på bredbandstjänsten, som planeras att finnas till försäljning från och med den 1 december, och nya kunder får med en digital prenumeration på köpet. Erbjudandet gäller inledningsvis privatpersoner som är kopplade till stadsnätet i Karlstad och Skövde. På sikt ska tjänsten erbjudas i hela Skaraborg, Dalsland och Värmland.

– Det är smidigt att kunna paketera bredband tillsammans med vår lokaljournalistik, vi är ett av få mediehus i Sverige som gör det, avslutar Sture Bergman.