Konferens på Krokstad Herrgård

Konferens på Krokstad Herrgård

God morgon! Denna vecka är det Robin som skriver. Förra veckan var vi från marknadsavdelningen tillsammans med den digitala hubben på konferens i Säffle, på Krokstad Herrgård. Syftet var att ta fram en gemensam vision kring hur våra avdelningar skall samarbeta framåt, att överlag komma ihop mer som grupp och lära känna varandra bättre.

Inför dessa dagar fick vi i uppgift att ta med oss 3 saker som berättar något om oss själva, var av en utav de sakerna skulle ingen känna till något om. Ganska många var lite stressade över vad de skulle ta med för något, det skulle ju ändå gärna få plats i en väska dessutom. Vår första aktivitet under torsdagen handlade om att man skulle presentera sina föremål och berätta om vad de betyder och vad de berättar om en själv. Sedan fick man vända på sin stol och bara lyssna när de andra resonerade kring vad man berättat. Det svåraste tyckte många var att bara sitta tyst och lyssna när de andra resonerade, så det var skönt att man fick vända på stolen. Kul övning!

Efter lunchen pratade vi vidare kring hur samarbetet sett ut hittills mellan avdelningarna och vi fick även en liten inspirationsföreläsning från mediehuset VK kring hur dom samarbetar sina avdelningar emellan. Med god bakgrundsförståelse och inspiration från annat håll var det ganska lätt att diskutera vidare kring utvecklingsmöjligheter för samarbetet mellan våra egna avdelningar. Vi nådde även en gemensamt definierad vision kring vad vårt samarbete skall innebära för hela koncernen.

Som avslut på dagen åt vi middag, spelade spel och kollade när Färjestad vann SM-guld uppe i Luleå (det var ju ändå pest eller kolera, vem som vann. Heja Frölunda!).

Den andra dagen spenderade vi uppdelade, var avdelning för sig. Flera på marknadsavdelningen är relativt nya i sina tjänster, och några har fått nya roller. Vi hade därför hela förmiddagen på oss att ”vädra” kring våra roller och rutiner inom gruppen, i syfte att kunna lyfta bort onödiga moment och arbetsuppgifter som vi känner hindrar oss från att tillföra värde. Det var nyttigt att ”vädra” och att ha högt i tak. Det är något jag tror vi fortsatt kommer prioritera att göra minst 1 gång om året.

Efter lunchen avslutade vi genom att gå igenom och konkretisera vad vi tar med oss ifrån dagarna, samt vad vi ska ta tag i på både kort- och lång sikt. På det hela taget, två roliga dagar med mycket nyttigt, flera konkreta beslut och roligt att lära känna hubben närmare. Toppen kanon!

Fridens liljor, Robin