Att vara trainee på NWT Media

Fredag igen, och fredagar betyder uppdatering på traineebloggen!

Hej på er!
Den här veckan har vi traineer fått onödigt mycket uppmärksamhet internt på NWT Media…
För att sprida lite kunskap om vad vi sysslar med när vi inte jobbat järnet med våra vanliga arbetsuppgifter så har vi både kapat en intern kommunikationsform som heter 15min klockan 15 samt det interna veckobrevet. Men inte slipper vi undan ett blogginlägg för det! För arbetande på NWT Media blir nog detta lite upprepning – men det skadar väl inte?!

Vad innebär det att vara trainee?

Att vara trainee på företag kan ha lite olika innebörder. Traditionellt sett skolas man in i en ledande roll som chef, specialist eller ett talangprogram. Ofta innebär detta att man provar på olika roller och olika avdelningar under en tidsbegränsad period för att hitta vart personen är bäst lämpad. Det innebär också att man ofta anställs som trainee under en visstidsanställning – för att företaget sedan får anställa på nytt om allt fungerat!

Vi som är traineer på NWT Media har dock en vanlig tillsvidareanställning från början med en bestämd roll. Vi fick dock en väldigt gedigen introduktion under våra 2 första veckor för att lära känna verksamheten bättre. Som ni har sett här på bloggen under de senaste två veckorna har vi även fått möjlighet att besöka andra delar utav verksamheten!

Vi har även 6 stycken träffar tillsammans med traineer från andra företag på Higher Ambition programmet. Efter varje träff har vi ett uppsamlingsmöte tillsammans med olika handledare här på NWT Media för att diskutera samt sprida kunskapen till rätt personer internt.  

Vad är Higher Ambition?

Higher Ambition är ett graduate traineeprogram som erbjuds av Effect Management, som har kontor i inre hamn här i Karlstad. Företag, universitet och kommuner från Värmland, Dalarna och Gävleborg är alla representerade i årets upplaga. Syftet med programmet är som tidigare nämnt att ge nyexaminerade en bra start på karriären och få kompetenser att stanna kvar inom regionerna. Det är givetvis även ett fantastiskt sätt för oss att träffa andra personer på liknande plats i sina karriärer för att dela kunskap och diskutera. 

Träffa Karl, Karl och Kristin!

Vi tänkte att det vore roligt att introducera våra bloggläsare för några av våra fantastiska traineekollegor från andra företag. Vi frågade om vilken uppfattning de har fått av NWT Media!

Until next time!

Det var allt för oss den här veckan. Ni som har sett oss på 15 kl. 15, det interna veckobrevet och slutligen bloggen. Grattis! Vi lovar att inte fortsätta i samma tempo nästa vecka!

Allt gott!
Önskar Lisa & Maria