Få mer tid med dina kunder

Idag är det många aktörer som slåss om kundernas uppmärksamhet och det är ofta en utmaning att nå ut till sina kunder. I genomsnitt spenderar kunden 1,7 sekunder på displayannonser, vilket kan räcka om du som företag vill nå ut med erbjudanden och visa upp ditt varumärke. Men hur ska du som företag kunna nå ut och berätta mer ingående vad du kan erbjuda?

Ett verktyg som är otroligt effektivt och som skapar ett större värde kring ditt varumärke är nativeannonsering. Det är ett kommersiellt berättande som liknar en redaktionell artikel. Innehållet är framtaget i samarbete med en kommersiell partner och är tydligt annonsmärkt. Den här typen av annonsering ger en positiv användarupplevelse och smälter väl in i den redaktionella miljön.

Att marknadsföra sig med nativeannonser är ett effektivt och smart sätt att skapa kännedom om sitt företag, sina produkter eller tjänster. Det ligger i tiden och ger fina förutsättningar att nå fram i dagens mediebrus. Genom hög kickfrekvens, långa lästider – ofta runt en minut, ger det möjlighet att skapa en relation till potentiella kunder.

Vad vill du nå ut med?

Kontakta oss så hjälper vi dig med din nativeannons!

Passar nativeannonsering för alla kunder?

Ja, i princip alla kunder kan gå med nativeannonseringen. Det viktigaste i innehållsmarknadsföring är just innehållet. Våga tänka utifrån och in och fokusera på att innehållet behöver anpassas till mottagaren. Knepet är att lyfta verksamheten och dess expertis med läsarens intresse i fokus. Ett bra sätt att tänka att innehållet ska tipsa, guida eller inspirera.

Eftersom läsaren själv väljer att klicka in sig på artikeln är det lättare att komma ihåg budskapet. Det blir även enklare för kunden att gå vidare i sin kundresa, från uppmärksamhet till övervägande och köp. Vilket leder till att kunden går från uppmärksamhet till övervägande och köp. Att arbeta med engagerande och syftesdriven marknadsföring ger potentiell ökad kundlojalitet, medarbetarnöjdhet och stärkt arbetsgivarvarumärke.

Marknadsföring på lång sikt

För att lyckas med sin nativeannonsering räcker det oftast inte bara med en annons en gång utan man måste vanligen ha flera för att nå bästa resultat. Eftersom att varumärkeskännedom inte sker över en natt. Det här annonsformatet lämpar sig bäst för att bygga sitt varumärke långsiktigt. Inte för att pusha ut rea och kampanjer.

Om du är en leverantör av elgrillar till exempel, så vill du att din målgrupp ska känna till dig och ha dig som förstahandsval när ett köpbehov uppstår. Om kunden har sett flertalet intressanta artiklar från dig, innehållande tips och råd inför grillningen i sommar, är chansen stor att du driver försäljning genom dina varumärkesbyggande aktiviteter. Chansen är inte lika stor att de väljer dig om du bara lagt ut en annons, en gång.

Däremot kan det vara en fin idé att kombinera displayannonser med native, då människan enligt undersökning blir mer benägen att ta till sig av displayannonsen om den blivit exponerad av samma ämne tidigare i en nativeannons.

Välj att synas på några av våra 15 sajter!

Vill du veta mer?