Om Oss

Hej!

Från och med september 2022 kommer vi driva traineebloggen ett år! Bloggen kommer mest handla om hur det är att arbeta som en junior dataanalytiker/marknadskoordinator och junior frontend utvecklare på NWT Media. Efter varje Higher Ambition utbildningsmodul, kommer vi skriva vad har vi gjort där och vad har vi lärt oss. Men innan vi börjar bloggen på riktigt, tänker vi presentera oss lite 🙂

Marina Tallberg / Junior dataanalytiker, NWT Media

 1. Kort om mig
  Jag heter Marina Tallberg och är 40 år. Jag är tillbaka i Karlstad, där jag är uppväxt, efter 12 år i Stockholm. Jag arbetade som Make-up artist och säljare i Sthlm innan jag beslutade mig för att satsa på ett karriärbyte. Jag har studerat IT-Design med inriktning Systemdesign på Karlstads Universitet och har en kandidatexamen i Informatik. Därefter läste jag ett år på Master-programmet i Informatik innan jag landade här på NWT Media.
 2. Min arbetsroll
  Min roll på NWT Media är Junior Dataanalytiker. Enkelt förklarat förvandlar vi data till insikter som sedan hela organisationen kan använda för att fatta datadrivna beslut. En arbetsuppgift som dataanalytiker kan vara att validera att den data vi hämtar från våra databaser är korrekt, och en annan kan vara att skapa grafer för att visualisera data.
 3. Fritidsintressen
  På fritiden spenderar jag gärna tid på gymmet eller hemma i soffan med ett nytt stickprojekt i handen. Efter en period av att sticka mössor, vantar och sockor är det nu tröjor som gäller. På helgerna blir det mer tid med nära, kanske ett bullbak och gärna en Färjestad-match på teven.
 4. Förväntningar på trainee-året
  Jag förväntar mig att växa in i min roll som dataanalytiker, att skapa en bred kunskapsgrund att stå på och bygga vidare på samt att ta tillvara på alla insikter som följer traineeprogrammets moduler. Att vara öppen och engagerad, dela med mig av mina tankar och erfarenheter samt lyssna och lära mig av både föreläsare och övriga traineer. Det ska bli otroligt spännande att följa alla traineers olika resor under året.

Mirela Lokmic / Marknadskoordinator, NWT Media

 1. Kort om mig
  Jag heter Mirela Lokmic och jag är 26 år gammal. Jag kommer från Örebro, men flyttade till Karlstad för ca fem år sedan för att plugga på Karlstads Universitet. Där läste jag Media och Kommunikation med inriktning på digitala medier och analys och det hann även blir en master i Geomedia innan jag hamnade här på NWT Media.
 2. Min arbetsroll
  Min arbetstitel är Marknadskoordinator med ansvar marketing automation, vilket innebär att jag sitter med de automatiska mailflödena som skickas ut till prenumeranter. Det är allt från välkomstmail till nyhetsbrev och annan mailkommunikation där min uppgift då är att utveckla och optimera dessa flöden. Just nu håller jag på med att skapa ett nytt flöde med mail som man får som ny prenumerant på någon av våra titlar.
 3. Fritidsintressen
  På fritiden så umgås jag gärna med mina vänner eller bara är hemma och kollar på serier – inte så mycket mer fartfyllt än så!
 4. Förväntningar på traineeåret
  Under traineeåret vill jag lära mig så mycket som möjligt inom min yrkesroll, men även få en större inblick i det arbete som görs på marknadsavdelningen i helhet. Sedan ser jag fram emot att få nya lärdomar från de olika modulerna under året, som jag förhoppningsvis kommer att få stor nytta av i min nuvarande roll men också överlag i min yrkeskarriär.

Ho Seop Jeong / Junior frontend utvecklare, NWT Media

 1. Kort om mig
  Hej, jag heter Ho Seop Jeong. Jeong är efternamn och Ho Seop är mitt förnamn men i bloggen kommer jag vara Ho. Jag är 26 år gammal. Föddes i Sydkorea men flyttade till Litauen när jag var 9 år gammal. Till Sverige kom jag när jag var 15 år gammal. Jag har studerat webbutveckling på Karlstads Universitet och tog kandidatexamen.
 2. Min arbetsroll
  Jag jobbar som junior frontendutvecklare. Frontendutveckling är en del av webbutveckling, vilket jobbar med logiken som hanterar det som man ser i skärmen. Att byta färgen, implementera en design som fungerar fint på alla skärmstorlek, att hämta data från server och servera data till användare på ett optimalt och användarvänligt sätt – det är vad jag gör på jobbet.
 3. Fritidsintresse
  Jag gillar vatten! Jag älskar ta en promenad ovanför bro och kolla på vattnet. När jag har inget att göra i stan, brukar jag kolla på flod. Det hjälper mig att lugna ner och glömma bort stress. På fritiden efter jobbet brukar jag gå till badhus och simmar jag. Har inte simmat för 2 år efter pandemin men nu försöker jag simma igen.
 4. Förväntningar på trainee-året
  Här har jag 2 olika förväntningar. Jag är en man med världens lägsta självförtroende och väldigt dåligt på kommunikation. Under 1 år som trainee i Higher Ambition, vill jag lära mig hur blir man inte blyg och hur kommunicerar med någon annan. Mitt andra mål är att utveckla sig och bli bättre på olika delar inom IT-område för att kunskapen från universitetet räcker inte för att överleva som en utvecklare.