Arbetsresa till Polen – DEL 2(Stadstur, Julmarknad)

Hej! Som jag nämnde I tidigare inlägg så handlar DEL 2 om stadstur och julmarknad. Lite text men massa bilder 🙂

Stadstur&Julmarknad

Vår tredje dag i Polen var helt fascinerande. Vi hade en lite stadstur efter jobbet. Filip, som jobbar som chef på Schibsted Tech Polska i Gdansk, guidade oss runt staden och förklarade väldigt mycket om Gdansk, Gdansks historia, byggnader och andra intressanta saker. Han var mycket duktig på att förklara saker och det var jätteintressant att lyssna på honom, trots att engelska inte är hans modersmål. Det var mörkt och vädret var oerhört kallt, men själva staden var jättefin. Nedan finns några bilder som jag tog i stan.

stadstur_2

stadstur_3
En bild av mig. Tack Alex för en fin bild!

Gdansk

Julmarknad i Gdansk var helt kostnadsfritt. Den var öppen för alla och alla kunde besöka marknaden och njuta av julen. Bilderna är lite blandat här, för att jag besökte julmarknaden två gånger under resan.

julmarknad
Entré till julmarknad i Gdansk

julmarknad_karusell
En karusell som man ser direkt när man kommer in i julmarknad

Vädret var otroligt kallt, men marknaden var fullt med människor och fina butiker. I mitten av julmarknaden så hade det organiserats en minikonsert. Det var roligt att se på den, trots jag inte förstod deras språk.

julmarknad konsert
Minikonsert
Julmarknad
Jarmark
julmarknad_fina_butiker
fina butiker

Sista middag i Polen

Sista middag var helt underbart och lyxigt. Det var onsdags kväll men restaurangen var fullt med folk. Enligt Filip, som visade oss runt stan, så var restaurangen som vi åt på, en av de mest populäraste restaurangerna i Gdansk. Maten var såklart fantastiskt! Tyvärr glömde ta bilder på alla rätter men de var alla jättegoda!

sista middag förrätt
sista middag vin
sista middag
sista middag huvudrätt
sista middag desert

Avslutning

Detta var allt för denna gång! Jag tog typ 200 bilder i Polen och lite ledsen att jag inte kan dela alla bilder här, men hoppas det var intressant ändå att läsa inlägg. Enligt vår planering kommer nästa inlägg publiceras vid början av februari och troligtvis är det jag igen som ska skriva vår nästa inlägg för att vi har nästa Higher Ambition Modul i slutet av januari och det är min tur enligt aktivitetsplan som vi skapade i början av traineeåret. Jag önskar er god jul och gott nytt år! Vi ses snart! 🙂