Här är AN:s nye chefredaktör: ”Som att komma hem”

Efter att Linus Carle meddelat att han lämnar rollen som chefredaktör har rekryteringen för att hitta en efterträdare varit i gång. Nu är den klar.

Thomas Tynander, 55, blir ny chefredaktör på Arvika Nyheter.

– Jag är glad och förväntansfull inför det här spännande uppdraget och att få jobba med journalistik på en bra redaktion i Arvika, säger han.

Thomas Tynander kommer närmast från SVT där han varit nyhetsredaktör i 13 år. Han har också bakgrund på Aftonbladet och TV4.

– Lite som att komma hem. Jag började på NWT och är nu tillbaka inom koncernen efter 35 år.

Vad lockade med uppdraget?

– Det finns en framåtanda, en offensiv känsla på Arvika Nyheter. Nyheter berör folk och det är jättespännande att vara en del av det.

– Sen är det spännande att flytta hit till en av Värmlands vackraste platser. Att få flytta till den här bygden jag tidigare bara besökt känns i hjärtat.

Vad vill du sätta för prägel på tidningen?

– Det handlar inte om några dramatiska förändringar. Det är en jättebra redaktion, det handlar mer om att förvalta och utveckla – inte förändra. Jag har respekt för att det är en tidning som går bra med en stark lokal förankring, vilket är en hörnsten i vad vi gör.

Tomas Skoglund är chef för Mediehus Nord där AN ingår.

– Jag är oerhört glad att kunna rekrytera Thomas Tynander. Han har en gedigen erfarenhet av journalistiskt ledarskap, både från mindre arbetsplatser och från större, som Aftonbladet och Sveriges Television. Dessutom har han hjärtat på rätt ställe och en riktigt vass penna, säger Tomas Skoglund.

Han fortsätter:

– Det känns väldigt bra att kunna värva en så erfaren och driven person i ett läge där tidningen stärks och förändras. Ett gott ledarskap är oerhört viktigt för en arbetsplats, inte minst i tider av förändring. Thomas Tynander står för ett inkluderande ledarskap, där laget är i centrum, säger Tomas Skoglund.

Vid sidan av journalistiken är Thomas Tynander också författare, senast aktuell med boken ”Allan Mann – Svensken som stred mot Hitler och Stalin” – som till stora delar utspelar sig i Arvika.

Målsättningen är att Thomas Tynander tillträder sin tjänst den 1 september 2023.

Artikeln hittar du på arvikanyheter.se