Sommartips till annonsörer

4 saker du kan tänka på!

Sommarmånaderna är äntligen här och många av oss ser fram emot semestern. Räntan och inflationen är på väg ner, vilket bidrar till en mer optimistisk framtidssyn. Under semestern minskar ofta stressen för de flesta. Vilket kan leda till mer tid för reflektion och större möjlighet att ta till sig nyheter och information. Vår Account Manager Elin delar med sig av tips på hur du kan tänka kring din annonsering under sommarmånaderna.

Elin Andersson, Account Manager på NWT Media
Elin Andersson – Account Manager

På NWT Media vet vi hur du kan utnyttja sommarens alla möjligheter. Med vår långa erfarenhet av att hjälpa företag med annonsering i alla dess former har jag samlat mina bästa tips för en framgångsrik sommarkampanj:

1. Utnyttja positiviteten

Människor är generellt sett gladare och mer optimistiska under senvåren och sommaren. Använd detta i din marknadsföring och skapa annonser med positiva och inspirerande budskap. Anpassa ditt budskap till den specifika tiden på året för att fånga kundernas uppmärksamhet.

2. Håll din webbsida uppdaterad

En välutformad annons räcker inte, din webbsida bör även vara uppdaterad och lättnavigerad. Här är några snabba tips:

  • Behåll samma tonalitet på annonser som på webbsidan.
  • Använd tydliga CTA-knappar (t.ex. ”använd erbjudandet här”) för att uppmuntra till det agerande du önskar från kunden.
  • Ha en responsiv och mobilanpassad webbsida, mycket av trafiken kommer från mobiltelefoner.
  • Se till att informationen på webbsidan är korrekt. Detta är extra viktigt att tänka på under sommaren när många är på semester.

3. Använd riktade annonser

För att nå din målgrupp effektivt är riktad annonsering smart. Du kan välja vilka som ska se din annons baserat på faktorer som ålder, kön eller geografisk plats. Genom att rikta din annons mot en specifik målgrupp kan du optimera din marknadsföring och öka chansen till konvertering.

Vill du läsa mer om annonsering med målgruppsstyrning? Klicka här >>

4. Erbjud något extra roligt

Väck uppmärksamhet och intresse hos din målgrupp genom att erbjuda något extra under sommaren. Det kan vara tävlingar där man kan vinna allt från termosmuggar till uppblåsbara pooler, eller rabatterade priser.

Sammanfattningsvis är sommaren en tid då många har tid för eftertanke och att ta till sig information. Genom att planera dina sommarkampanjer och följa tipsen ovan kan du utnyttja detta gyllene tillfälle för att öka din försäljning.

NWT Media – din partner för en framgångsrik sommar. Oavsett om du vill annonsera i tidningen, på webben eller i sociala medier så kan NWT Media hjälpa dig att skapa en skräddarsydd kampanj som når rätt personer och ger resultat. Vi har allt du behöver för att göra din sommarkampanj till en succé.

Hör av dig så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig!