Nya Wermlands-Tidningen

Om NWT

NWT är Värmlands ledande nyhetsförmedlare och vårt mål är att alltid vara först med nyheterna som berör och engagerar. Vi planerar vårt nyhetsflöde för sajt och app och utvecklingen är positiv. Vår papperstidning kommer sex dagar i veckan.

Upplagan är 39 500 ex (enligt TS helår 2019).

Chefredaktör är Staffan Ander och ansvarig utgivare är Mikael Rothsten.

Historia

Nya Wermlands-Tidningen hette från början Wermlands Tidning då den kom ut för första gången den 10.e december 1836. Den var inte landskapets första tidning, men blev ganska snart den dittills största.

Redan 1774 var det en boktryckare vid namn Carl Fredrich Broocman som fick tillstånd till att ge ut en tidning. Nya Wermlands-Tidningen spridningsområde sträcker sig även över Värmland, Dalsland och Västerdalarna.

Genom åren har NWT-redaktionen haft ett antal olika boplatser. Den första tiden trycktes tidningen i Tingvallska gården, men flyttade strax till Wadströmska.

1865 vid den stora branden fick man som nödlösning trycka i en stuga ute på Hammarön. En permanent lösning blev det då man strax flyttade till hörnet Kungsgatan-Östra Torggatan.

Efter ännu en flytt 1890, kom tidningen 1951 till Herrgårdsgatan. I maj 1996 flyttades hela verksamheten över till det nya tidningshuset i kvarteret Härolden mittemot Karolinen.