NWT Media sammanfattar 2020

Ett minst sagt annorlunda år börjar lida mot sitt slut. För oss på NWT Media har det precis som för många andra varit en utmaning att tackla Covid-19 och den stora samhällsförändring som skett. Både på gott och ont.

Våra avdelningar har blickat tillbaka på året och sammanfattat deras perspektiv, samt vilka framtida utmaningar och mål vi står inför.

Redaktionerna

För våra redaktioner runt om i Värmland, Dalsland och Skaraborg har pandemin varit en stor utmaning. Vi har fått lämna våra redaktionslokaler och börja jobba på distans, samtidigt som våra läsares efterfrågan på relevant journalistik har varit i det närmaste omättlig. 

Trots utmaningarna har vi lyckats leverera nyheter och viktig information i våra digitala kanaler och papperstidningar. Vi har slagit rekord efter rekord när det gäller besökare på våra nyhetssajter och vi har haft en tillströmning av främst nya digitala prenumeranter som vi aldrig har sett tidigare.

Detta visar betydelsen av lokal journalistik när samhället utsätts för prövningar.

Vi hoppas alla att vi snart kan lägga 2020 och allt som heter corona och covid-19 bakom oss. Men en sak hoppas vi ändå att vi tar med oss in i 2021 – betydelsen av lokala mediehus som kan ge invånarna viktig journalistik. 

Visst, det kostar en del att betala för en prenumeration. Men utan lokala journalister som kan bevaka viktiga frågor skulle alla våra samhällen bli mycket fattigare.

Företagsmarknad

Ett år med stort fokus på den digitala transformationen och med NWT Media som helhetsleverantör. Något som vi, nu i slutet på året, kunnat ta del av i och med all spännande kundcase och alla nya intressanta samarbeten.

Marknaden börjar på allvar få upp ögonen för våra spetskompetenser och produkter i toppklass.

Thomas Femrin

Marknadsområdeschef Skaraborg

Våra nyhetssajter har under året slagit besöksrekord och exponering på våra sajter har blivit än mer relevant för våra kunders marknadsföring.

2021 kommer att vara året då vi bryter ny mark och möter våra kunder i deras resa mot uppsatta mål och förväntningar.

Malin Wijkström

Företagsmarknadschef Värmland/Dalsland

”Vår digitala räckvidd ökade kraftigt och efterfrågan på lokala nyheter har aldrig varit så hög.”

Privatmarknad

För oss, precis som för alla andra, har detta varit ett utmanande år. Vi kan alla vara överens om att vi sent kommer glömma 2020. För våra medarbetare på marknad, kundservice, backoffice, växel och i receptioner har arbetet präglats av fysisk distansering genom hemarbete eller jobb i tillfälliga lokaler.

Vi har spridit ut oss, men kommit närmare varandra digitalt. Vi har hittat nya sätt att arbeta och tack vare hängivna och engagerade medarbetare har vi lyckats behålla en stark teamkänsla och gemenskap. Den lokala journalistik som vi inom NWT Media förmedlar ut till alla läsare har varit mer efterfrågad än någonsin.

De lokala mediehusens roll i samhället står stark som en viktig grundpelare för information, som en plattform för åsikter och som granskande organ. Lokal journalistik är viktig för demokratin och att vi får vara med och bidra till detta känns både väldigt roligt och hoppfullt inför framtiden.