Vad är en hållbar verksamhet?

Hej!

Denna månad är det Mirela som sitter vid tangentbordet och jag ska berätta lite om vår andra Higher Amition modul som vi var på 15-16 november. Marina berättade lite om upplägget för traineeprogrammet i hennes inlägg efter första modulen. Så läs gärna hennes inlägg om ni är nyfikna på vad mer vi kommer att göra under detta traineeår.

Den andra modulen var på Dömle Herrgård i Deje där temat för modulen var hållbara verksamheter.

Ankomstfika och ett julpyntat Dömle

Under dessa två dagar pratade vi mycket om vad hållbara verksamheter är och hur man uppnår en sådan verksamhet. Det var även en del kring strategier och hur man ska jobba för att nå visioner och uppsatta mål inom företaget samt vikten av att få in dessa strategier i det dagliga arbetet så att det inte blir något som bara glöms bort.

Det blev även genomgångar av flera olika affärsmodeller så som PESTEL, SWOT, Femkraftsmodellen etc. vilket verkade vara mycket repetition från universitetet för majoriteten av traineerna, men för mig som inte alls läst detta under min tid på universitetet så var det väldigt intressant.

Intensivt lyssnande

Under andra dagen fick vi även besök av Charlotte Wäreborn Schultz som är VD på Effect Management som kom in för att gästföreläsa. Hon berättade om sin resa genom arbetslivet i relation till hållbara verksamheter vilket var väldigt intressant och givande.

Marina under en av alla fikapauser

Det var allt för denna gången! Nästa modul är i januari men misströsta icke, det kommer ett till inlägg innan dess! Men är ni fortfarande sugna på mer läsning så kan jag tipsa om våra gamla traineers inlägg om hållbara verksamheter, där Lisa intervjuade Anna Westergren (tidigare Marknadskoordinator med ansvar hållbarhet och varumärke, NWT Media, idag Projektledare och kommunikatör, NWT Gruppen) som är delaktig i hållbarhetsarbetet inom NWT Gruppen.

/Mirela