Modul 6 Ledarskap och Medarbetarskap

Hej på er! Hoppas ni har en trevlig sommar nu 🙂

Vi hade vår första utbildningsmodul den 22 september 2022. Nu sitter jag framför datorn och skriver inlägget om vår sista utbildningsmodul, modul 6. Tiden går för läskigt snabbt.

20 Juni 2023 hade vi sista Higher Ambition utbildning i Dömle Herrgård. Detta var vårt tredje besök till Dömle. Här(utbildningsmodul 4) och här(utbildningsmodul 2) kan du läsa hur de modulerna i Dömle sågs ut. Denna modul handlade om ”Ledarskap och Medarbetarskap”.

Dag 1. Medarbetarskap

Första dag föreläste Jonas och Malin från Effect Management om ”Medarbetarskap”.

Malin, föreläsare

Jonas och Malin gjorde redovisning om medarbetarskap och vi gjorde några uppgifter i grupp och diskuterade mycket om medarbetarskap.

Väder var varmt och fint. På kvällen satte vi ute på terrassen och spelade en music quiz. För mig, som lyssnar på svenska låtar rätt sällan, var quizet jättesvårt. Efter quizet gick flesta tjejer att bada.

Dag 2. Ledarskap

Jonas presenterar L = M x P
Jonas, föreläsare

Den andra dag handlade mycket om ”Ledarskap”. I början av dagen fick vi en fråga ”Kan alla bli ledare?” ’Big No No’ var mitt svar för att jag tror många människor saknar rätt personliga egenskaper och kompetens som behövs för att bli en ledare men det fanns några som trodde att alla kan bli en ledare.

Senare under dagen fick vi möjlighet att prata om olika sätt att göra något beslut. Demokratiskt? Diktatoriskt? osv osv. Efter det fick vi diskutera i grupp om temat ”Lost At Sea”. En uppgift som man får 15 olika verktyg och rangordna dem från 1 till 15 (1=mest viktigt, 15=mindre viktigt). Först svarade alla på var sitt papper. Vi blev tilldelat till olika grupper och vi svarade vad vi tror. Sen jämförde vi mina svar och gruppens svar med riktiga svar. Uppgiften hjälpte mig att förstå att demokratiska sätt oftast hjälper att göra rätt beslut men ibland kan det göra situationen ännu värre och varför företag behöver anställa personal med rätt kunskap och kompetens.

Sista utbildningsmodul betyder inte att vi är slut med utbildningen. Det kommer en till möte som heter ”Kickout”. Kickout möte ska vi ha i augusti och vi ska få diplom. Blogginlägg skriver vi också såklart! Tills det önskar jag er en trevlig sommar och semester! Vi ses efter kickout!