SEM – Sökmotormarknadsföring

Annonsera där dina kunder letar efter dig

Din målgrupp söker efter dina produkter och tjänster – säkerställ att du syns!

77% av svenskarna använder idag en sökmotor när de söker information om lokala företag*. Vi hjälper dig synas vid dessa sökningar och maximerar er sökordsmarknadsföring – SEM!

Du är värd det bästa. Tillsammans med oss på NWT Media får du sökordsmarknadsföring som är skräddarsydd av erfarna specialister och proffs på Google Ads (tidigare Google AdWords) och Bing Ads. Tillsammans sätter vi mål och strategier för att din digitala annonsering ska få maximal effekt.

Vi gör löpande mätningar där vi följer upp resultatet och optimerar era kampanjer. Detta så att du lugnt och tryggt kan följa utvecklingen mot de uppsatta målen. Vi säkerställer att du får ut maximal effekt av din investering och detta genom våra erfarna konsulter och utvecklade analysverktyg.

Hos oss får du självklart en personlig kampanjansvarig som ansvarar för hela arbetet med er SEM, vilket göra att du alltid har din kontakt nära dig. Vi kan hjälpa till med alla kanaler inom Bing Ads och Google Ads: Sökordsannonsering, Displayannonsering, Videoannonsering och Shopping.

Kontakta oss, så kan vi över ett personligt besök eller en virtuell fika, berättar mer om hur du kan utveckla din affär!

77% av svenskarna använder en sökmotor när de söker information om lokala företag*

*Källa: Consumer Barometer. Google Sverige

De olika kanalerna, vilken passar ert företag?

Google Sök

På Google har ni möjlighet att annonsera med textannonser, då syns er annons ovan, under eller bredvid sökresultatet på Google när användare söker på ord eller fraser som ni köpt. Ni betalar bara när någon klickar på er annons.

Google Shopping

Google Shopping är ett sätt för e-handlare att nå ut med produktbild, pris, titel och länk till webbplatsen direkt i Google sökresultat. Fördelarna med Google Shopping är att kunden ofta är nära ett köpbeslut när den söker efter en produkt och får se en prisjämförelse direkt på Google.

Google Display

Displayannonser är bildannonser, även kallat banners, som visas på webbplatser som är anslutna via Googles Displaynätverk.

Video

Videoannonser via Google visas på YouTube. Läs mer om YouTube annonsering här.

Bing Ads

Bing Ads är sökmotorn Bings egen annonstjänst. En av skillnaderna mellan Google Ads och Bing Ads är att klickkostnaden är lägre med Bing Ads, samt att konkurrensen inte är lika stark. Bings Ads är på frammarsch och med deras enkla importfunktioner rekommenderar vi de allra flesta kunder att exportera och importera sitt Google Ads konto till Bing.

Inriktning med remarketing

Att bli påprackad någonting är det ingen som vill, men att bli erbjuden något som passar dig perfekt är mer intressant. Allt fler företag upptäcker kraften i remarketing, en marknadsföringsteknik där du kan visa annonser för människor som varit inne på din webbplats eller använt din mobilapp. Remarketing genererar konverteringar och är en kostnadseffektiv marknadsföring. Vi hjälper dig att skapa schyssta remarketingkampanjer som varken är tjatiga eller påträngande och är relevanta för målgruppen.

Google My Business

Var med på Googles karta och öka dina chanser att synas vid lokala sökningar. Här har du chansen att uppdatera information om ditt företag, såsom adress, telefonnummer, öppettider och bilder.

Vi maximerar er sökordsmarknadsföring – SEM

Kontakta oss för att få veta mer.